Thursday, January 5, 2012

citer thn lps sampaila ke tahun ni..

hehe..mcm byk je menda nak diciter dari thn lps sampai bwk ke tahun ini..yer la kan..tahun lps tu baru beberapa hari lepas je kan..

byk nak d citer kan..lps entry psl sakit kepala tahap serius tu, jadik mcm malas lak update blog..bln 12 thn lps (2011) kiranya bln jalan2 la kot..tak lekat d opis..tak lekat d depan laptop, so tu yg jadik malas nak tulis dlm blog sendiri tu..

14-15 dec p 5th PM conference d hotel royale bintang, bkt bintang , kl..malas la nak tempek gambar..ada dlm fb..alhamdulilah conference berlangsung dgn smooth..presentation sgt ok..soalan2 yg ditanya pun supportive..alhamdulilah..jumpa jugak kwn2 lama, so okla kan leh contact2 balik..sblm present tu punyala nervous..hehe time melangkah nak present tu alhamdulilah, semuanya lancar..bilik present kecik je n audience pun x ramai...tp conference EMSM2011 di PD 20-23 dec lps tu, makk aaaii dah la bilik conference besar..audience dia pun ramai2 profesor2..tp alhamdulilah, w'pun sblm tu takut giler (ulang alik p toilet byk kali wwooo), tp time melangkah je pi ke depan tu semua tu hilang..alhamdulilah.. Allah mendengar doa hambanya ini..hehehe..semangat anak2 yg ikut p conference kot..

kedua2 conference ni angkut anak2 , hubby n mama abah pun ikut sekali (masa p PD)..so time ni la utk relakskan otak sama kan..tmabah2 d PD..kena angin laut lak tu..masa conference d KL tu, kena angin sogo..haha kopak jugakla beli itu ini..hehe bkn selalu, ujung2 thn sahaja ya..

ermm itu citer thn lps punya..citer thn ni pulak..
-perkara terbesar yg merubah rutin harian, aiman husaini hero kesayangan dah masuk sekolah..hehe masuk tadika jer pun..tp biasala kena la kuar awai skit..sblm kol 8..sblm2 ni kan lwt2 skit baru kuar..yer la uminya cuti belajar kan..
harini hari ke 2 aiman sekolah, rasanya worse dari semalam..huuuhu..smlm nangis2 kejap ja..harini nangis2 2x muntah, abis baju lencun, last2 umi minta kebenaran cikgu nak bwk balik dia..dgn janji aiman esok nak mai sekolah semula..huhuh..apa2la aiman,,..umi pun sebenarnya tkamau jadik terlalu straight n memaksa..dah terlalu memaksa mcm thn lps, terus aiman fobia dgn skul..anak org lain caranya, dan ini pendekatan umi aiman, takmao terlalu paksa anak..aiman baru nak mausk 5 tahun kan..bkn nak masuk universiti lg..insyaAllah kali ni nak guna pendekatan berlembut pulak..tp so far tgk hari 1st semalam di sekolah , balik tu dia ceria aje..siap bgtau cikgu2 baik, belajar cara nak amik wudhuk..cuma time nak p tu je dia nangis..biasala kan budak 5 thn..

dah ada anak ni, pemikiran kita pun dah lain kan..tak sangka dah ada 2 org anak aku nih..terpikir jugak, sekrang ni anak2 mmg sgt memerlukan umi..nnt bila2 dah besar, anak2 dah bole berdikari mesti umi rindukan masa2 bersama2 anak kecil kan..rindu nak dgr aiman nangis2 menjerit sambil sebut 'nak umi ..nak umi' masa takmau masuk pintu pagar sekolah...w'pun la ni kdg2 kita rasa annoying n tired dgn benda2 ni..tp inila yg membahagiakan ibu2 sebenarnya..bila dok sorang2, rindu gelak tawa anak2..bila depa ada rasa rimas pulak..hehe..

itu ja la bebelan umi sempena tahun baru ni,,(hehe baru la kan..baru 5 jan 2012)

SELAMAT TAHUN BARU 2012..!)

2 comments:

  1. assalam,

    nak tanya dulu ader bersekolah kat SKKLT, sg petani ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam, takla..sy sekolah d perlis:)

      Delete